Tänä vuonna tein Itsenäisyyspäivän kunniaksi täytekakun ja annoin sen lahjaksi äidilleni.

Innostuin kesällä toden teolla täytekakuista. Olen toki vuosien varrella tehnyt useitakin täytekakkuja, mutta vasta nyt löysin sokerimassan, vaahtokarkkimassan, pastavärit ja koristemuotit, joiden avulla kakuista vasta hienoja saakin.

Nyt Itsenäisyyspäivän kakkuun käytin keskikokoista Suomi - keksimuottia, jolla tein kakun päälle koristeen värjätystä sokerimassasta. Värjäsin aivan tavallista Dr Otkerin valkoista sokerimassaa Wiltonin sinisellä pastavärillä (sävy Royal Blue), kunnes sain kivan sävyn.

Kakku sai täytteekseen mansikkarahkaa.

Kuorrutin kakun valkoisella sokerimassalla. Laiton yli jäänyttä täytemassaa ohuen kerroksen kakun ja sokerimassan väliin ja se kiinnittikin sokerimassan näppärästi.

Pyöritin kakun reunalle reunuksen, joka mielessäni kuvaa lumihankea. Kakkun sai juhlapäivän kunniaksi kimaltavan päällyksen, jonka sain aikaan elintarvikespraylla (sävynä Pearl). Kakku kimalsikin oikein kauniisti.

Alkuperäiseen suunnitelmaani kuului muutama lumihiutale, mutta lopulta jätin ne odottamaan muuta käyttöä. Kakku näytti paremmalta ilman niitä.